Politiek café met Lisa Westerveld in Tweede Verdieping groot succes

Vrijdagavond 24 februari organiseerde GroenLinks Nieuwegein in samenwerking met bibliotheek De Tweede Verdieping een politiek café. Het kamerlid Lisa Westerveld van GroenLinks was een van de genodigden om met het publiek in gesprek te gaan. Naast Lisa waren ook Huib van Essen, gedeputeerde namens GroenLinks in de provincie Utrecht, Marieke Schouten, wethouder in de gemeente Nieuwegein en Alma Feenstra, fractievoorzitter GroenLinks in de raad van Nieuwegein aanwezig. Een honderdtal bezoekers wist de weg te vinden naar de bibliotheek, naast een grote groep Nieuwegeiners, waren ook bezoekers uit IJsselstein, Vijfheerenlanden, Utrecht en zelfs Ede en Den Haag vertegenwoordigd.

Alma Feenstra opende de avond met een kort welkom en vroeg de sprekers zichzelf voor te stellen. Daarna startte al snel het inhoudelijke deel. “Hoe werken de verschillende besturen eigenlijk met elkaar samen,” stelde Alma Feenstra als vraag aan de deelnemers, “wat kunnen zij doen om de kloof tussen burger en politiek te verkleinen?” Lisa Westerveld reageerde hierop door te stellen dat “De situatie in Groningen een voorbeeld is van hoe het níet moet, we moeten luisteren naar de burger”. Deze opmerking kon op instemming uit de zaal rekenen. Wethouder Marieke Schouten sloot hierbij aan, “Want wij zijn allemaal burgers.” Op kleinere schaal in Nieuwegein geldt dat politici en burgers dat niet uit het oog moeten verliezen, stelden de sprekers vast. Vanuit het perspectief van de provincie legde Huib van Essen uit dat hij “elke paar maanden in gesprek gaat met jongeren over de klimaatproblematiek,” dat hij beschouwt “als de grootste uitdaging waar we voor staan en we in Nederland écht een voortrekkersrol in moeten vervullen!” Op die manier wordt er naar de inwoners geluisterd, jong en oud.

Na een korte pauze was er ruimte voor vragen, daar werd enthousiast gebruik van gemaakt. Het grote aantal vragen zorgde ervoor dat Alma de zaal moest waarschuwen: “Fantastisch om te zien dat er zoveel vragen zijn, helaas moeten we toch echt om 10 uur stoppen.” Een breed scala aan onderwerpen kwam aan bod, van onderwijs tot mensenrechten en van heldere taal tot kansengelijkheid. In het afsluitend woord stelde Anne Terwisscha van De Tweede Verdieping vast dat dit initiatief zeker naar meer smaakte.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk